2. oktober 2022 kl. 17:35
Vi vaksinerer mot influensa fom uke 41.
Alle pasienter som kommer til konsultasjon vil få tilbud om vaksine (forutsatt de hører til risikogruppe).
Vi har satt av timer kun til vaksinering - ta kontakt med kontoret.
Vaksinen er i år ikke gratis og egenandelen er på 280,00 kr.
2. oktober 2022 kl. 17:26
Risikogrupper
Følgende personer har økt risiko for alvorlig sykdom og død ved influensasykdom, og anbefales derfor influensavaksine:
Andre målgrupper
I tillegg anbefales influensavaksine til følgende grupper, primært for å beskytte andre (indirekte beskyttelse):
18. september 2022 kl. 21:52
Fra og med november 2022 jobber Dr. Bartyzel i 12 måneder på Sykehuset Østfold for å fylle krav om utdannelse på sykehus i forbindelse med spesialiseringsløp som spesialist i allmennmedisin.
Vikar vil være Dr. Agata Bielas- Bartyzel.
Vi ønsker henne velkommen i vårt team.
18. september 2022 kl. 21:43
Fra og med oktober i år overtar Dr. Benske igjen offentlige oppgaver som tilsynslege ved Fredrikstad korttidssenter.
Tilgjengheten i fastlegepraksisen vil derfor være redusert. For å unngå at ventetiden blir for lang, vil listelengden reduseres på sikt.
21. november 2021 kl. 13:31
Kjære pasienter,
Vi har opplevd i dette året kontinuerlig veldig stor pågang og vi er nødt å endre rutiner for å sikre bedre pasientflyt.
Vennlig hilsen
Borge Legesenter
3. januar 2021 kl. 18:35
elektronisk timebestilling kun via HELSENORGE.NO
- det er ikke mulig å bestille time på gammel måte via Helserespons.
Vi gjør oppmerksom på at det påfaller kostnader // egenandeler i forbindelse med telefon- , video - og elekroniske konsultasjoner (utveksling av meldinger på trygg plattform).
Egenandelene er lik det som påfaller ved vanlig konsultasjon. Faktura sendes ut som vanlig per tekstmelding fra MediPay hvor man selv kan velge mellom betaling pr VIPPS (med bank ID) eller vanlig overføring (innlogging i banken).
På grunn av ekstremt stor pågang av e- henvendelser stenger vi tilgang for slike henvendelser i helgene.
15. mars 2020 kl. 22:17
Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du ringe informasjonstelefonen på 815 55 015 som har åpent hverdager 08-18 og helger 09-16.
Har du behov for akutt helsehjelp, ta kontakt med oss via helsenorge.no. Hvis du ikke lykkes å komme i kontakt med fastlegen, ring legevakten på 116117. Ved fare for liv og helse, ring 113.
8. februar 2020 kl. 15:51
Det nye koronaviruset SARS-CoV-2 er et tidligere ukjent virus, men har visse genetiske likheter med SARS-viruset (Severe Acute Respiratory Syndrome) som også tilhører koronavirusfamilien. Viruset som forårsaker MERS (Middle East Respiratory Syndrome) er et annet koronavirus.
Koronavirusfamilien omfatter mange ulike virus som kan gi luftveisinfeksjon. Mange koronavirus gir bare forkjølelse, mens andre kan gi mer alvorlig sykdom og i noen tilfeller forårsake dødsfall.
Koronavirus finnes også hos dyr. I sjeldne tilfeller kan slike koronavirus utvikle seg slik at de kan smitte fra dyr til mennesker og mellom mennesker, slik man så under SARS-epidemien i 2002. Da kom smitten antagelig fra flaggermus via sivettkatter og andre dyr. Dromedarer og kameler er smittekilde for sykdommen MERS som ble oppdaget i 2012.
Det nye koronaviruset kommer trolig fra flaggermus og har smittet til mennesker i slutten av 2019, enten direkte eller via et annet dyr, selv om dette ikke er endelig fastslått.
Det er ikke sikkert hvor lenge viruset som forårsaker covid-19 overlever på overflater, men det ser ut til å oppføre seg liknende som andre koronavirus. Forskning antyder at koronavirus (inkludert foreløpig informasjon om det nye koronaviruset) kan overleve på overflater fra få timer til flere dager. Dette vil variere under ulike forhold slik som type overflate, temperatur, sollys og luftfuktighet.
Sykdommen smitter som ved forkjølelse og influensa ved at virus overføres fra luftveiene hos en syk person, på tre måter:
Smittemåten er hovedsakelig dråpe- og kontaktsmitte som for andre koronavirus, men man har også påvist viruset i avføring (feces). En kunnskapsoppsummering fra Folkehelseinstituttet viser at smitte i hovedsak kan spores tilbake til direkte eller indirekte fysisk kontakt, men at varsomhet må utvises ved bruk av enkelte aerosolgenererende prosedyrer på sykehus. Oversikten inkluderer 3 oppsummeringer og 14 primærstudier. En svakhet ved oversikten er at kun 4 studier gjelder smitte med SARS-CoV-2, og tre av dem er små med hhv. 1, 11 og 36 kasus. Det kan likevel oppsummeres at det per i dag ikke finnes grunnlag for å hevde at luftsmitte er en sentral smittemåte for covid-19.
27. januar 2019 kl. 21:23
Undersøkelse for vurdering av kjøreferdighet for personer eldre enn 80 år medfører alltid en del utfordringer både for oss leger og for pasienten. Regelverket har blitt videreutviklet de siste årene og det aktuelle versjon er fra juni 2019.
Førerkortveilederen finnes på helsedirektoratets sine hjemmesider under https://helsedirektoratet.no/retningslinjer/forerkortveilederen .
Det som er viktigst i det det hele er at trygg kjøring i henhold til regelverket er førers ansvar. Det er førers ansvar å være kjent med regelverket. Forut for helseundersøkelsen skal søkeren leveres egenerklæring om helse. Skjema for en slik egenerklæring fås i skranken v/ Borge Legesenter før timen (helst hentes det når timen bestilles). I helseundersøkelsen tar legen stilling til somatiske sykdommer, bruk av legemidler, syn og kognitivt funksjonsnivå (dvs . bedømmelse av reaksjon, oppmerksomhet, konsentrasjon, problemløsningsevne og hukommelse). Sistnevnte kan testes om legen mener at det er nødvendig med standardiserte undersøkelser som klokketest, såkalte <<Trail test A og B>> hvorav <<Trail testen B>> gir mest informasjon om ferdigheter som brukes i forbindelse med bilkjøring.
Helseattest kan gis maksimalt for 3 år fra 75 år til 78 år og maksimalt for 2 år etter fylt 78 år. Maksimal gyldig helseattest gis i utgangspunktet kun når en er helt frisk, dvs. dersom man ikke bruke faste medisiner og har tilstrekkelig bra syn. Kronisk sykdom som medfører regelmessig medisinbruk utover antihypertensiv medikamentell behandling vil vanligvis redusere gyldighetstiden av en slik helseattest.
Oppdages det helsemessig eller kognitiv svekkelse som er i henhold til regelverket ikke forenlig med helsekravene er legen pliktet å melde forholdene til Fylkesmannen.
Kostnader av selve undersøkelse samt utstedelse av helseattest dekkes ikke av HELFO og kommer i tillegg til vanlige takster og gebyrer dersom det blir nødvendig med andre undersøkelser som blodprøver, EKG utstedelse av nye resepter mm. .
Alle pasienter som ønsker helseundersøkelse for førerkort bes om å orientere seg om regelverket
- vi takker for det.
Hilsen
Borge Legesenter
september 2019
8. november 2017 kl. 23:45
Man kan normalt ikke sykmelde via e-konsultasjon (jamfør Folketrygdloven - § 8-7 Dokumentasjon av arbeidsuførhet). Unntak gjelder når pasienten av medisinske grunner er forhindret fra å møte, men det må da følges opp av snarlig fysisk kontakt.
8. november 2017 kl. 22:48
Hva er e- konsultasjon ?
E-konsultasjon kan erstatte fysisk oppmøte og konsultasjon inne hos legen. Visse typer kliniske problemstillinger egner seg åpenbart ikke for e-konsultasjon og bør fortrinnsvis skje ved vanlig konsultasjon. Erfaringene tilsier at legen klart må gi uttrykk for det faglige grunnlaget dersom pasienten mener at e-konsultasjon er det beste alternativet.
Her er noen eksempler på situasjoner der erfaringsgrunnlaget tilsier at det er trygt å benytte e-konsultasjon:
Hvordan fungerer det?
Etter henvendelsen vil pas får SMS fra legekontoret med følgende melding:
>> Du har mottatt en ny PasientPost. Logg inn med BankID på https://pasientpost.no/login ... for å lese meldingen.
Mvh Borge Legesenter<<
Etter innlogging kan legens svar / brev leses på datamaskinen.
ser også https://ehelse.no/
Ved e- konsultasjon påfaller samme kostnader som ved vanlig konsultasjon - pasienten får tilsendt faktura - frikortordningen gjelder som vanlig.
3. mai 2016 kl. 08:59
Øyeblikkelig hjelp tilbys daglig av alle leger v/ Borge Legesenter. Ta kontakt med kontoret på telefon eller sms, og du vil bli satt opp på ø-hjelpstime - vi gjør oppmerksom at det blir da bare tid for å ta opp det aktuelle ( ca. 10 min , dvs. det er mindre tid til rådighet enn det er v/ vanlig konsultasjon).
28. oktober 2014 kl. 22:10
Dr. Benske er sjømannslege + petroleumslege
timene for undersøkelse av sjømen + petroleum - /offshore arbeidere avtales med resepsjonen.